Het aftellen is begonnen

28-03-2020

Na een spannende week vanwege de huidige corona crisis, of het geplande nestje uberhaupt wel doorgang kon vinden. Hebben wij besloten in overleg met onze dierenarts het gehele proces wel doorgang te laten vinden op ons eigen risico uiteraard. Mede doordat wij vinden dat het van belang is, dat er een goede en eerlijke populatie aan rashonden beschikbaar blijft. En het zodoende broodfok niet nog makkelijker wordt gemaakt. 

We hebben afgelopen week diverse malen progesteron laten prikken.  Waarbij de dierenarts en de assistente de hond van buiten overnamen de spreekkamer in. Gelukkig komen wij al jaren bij dezelfde kliniek en is er wederzijds vertrouwen hiervoor.  En Guusje is een vrolijke lieve dame die er de lol wel van inziet om met een ander mee te lopen. Vrijdag was de waarde heel mooi gestegen. Waardoor de dekking op zaterdag plaats heeft kunnen vinden. Het worden nu lange weken wachten om te weten of ze dragend zal zijn. 

Verder willen wij graag iedereen vragen om een petitie te tekenen, dat dierenartsen ook op de lijst komen van vitale beroepen! Voor het geval er een lockdown zou komen. Wij zijn van mening dat, een dier net als een mens ten alle tijden recht heeft op zorg!  
https://petities.nl/petitions/dierenartsen-en-dierenhulpverleners-moeten-op-de-lijst-van-vitale-beroepen-komen?locale=nl